Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

De verschillen tussen de PlayStation 5 en de PlayStation 5 Slim

Sander Lindeveld
De verschillen tussen de PlayStation 5 en de PlayStation 5 Slim

Er is binnen de gaming industrie een traditie: met twee of drie jaar na de lancering van een console volgt er een Slim versie. Dit heeft Sony in ieder geval altijd gedaan met de PlayStation. Met de PlayStation 5 is dit ook weer het geval. De PS5 Slim is inmiddels te verkrijgen en in deze blog zetten wij de grootste verschillen op een rijtje.

 

Afmetingen en design

De originele PlayStation 5 staat bekend om zijn opvallende en vrij omvangrijke design. Zo is de digitale versie 39 x 26 x 9,2 cm en de disc editie 1,4 centimeter dikker. Met zijn kenmerkende witte zijpanelen en zwarte kern, is het een opvallende verschijning in elke woonkamer. De PS5 Slim daarentegen, zoals de naam al doet vermoeden, biedt een slankere variant (digitale versie: 35,8 x 21,6 x 8 cm, disc editie is 1,5 cm dikker). Deze compacte versie is niet alleen een lust voor het oog, ook is het gemakkelijker te plaatsen in kleinere ruimtes. Het verschil in grootte kan zeker een doorslaggevende factor zijn als je woonruimte beperkt is.

Modulaire Blu-ray speler

Een van de interessantste features van de PS5 Slim is de mogelijkheid om de Blu-ray speler te ontkoppelen. Dit geeft gebruikers de vrijheid om te kiezen tussen een volledige set-up of een meer gestroomlijnd model zonder de speler. De standaard PS5 heeft deze flexibiliteit niet, aangezien de Blu-ray speler geïntegreerd is. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om een PS5 zonder Blu-ray speler te kopen, de PS5 Digital Edition. Deze PS5 editie kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor gamers die liever digitale versies van games kopen. De PS5 Slim heeft naast de disc-versie uiteraard ook een digitale editie, maar door de flexibiliteit kun je altijd later nog de Blu-ray speler erbij aanschaffen voor €119,99. Je kunt namelijk de zijkap van de PS5 Slim loskoppelen en de Blu-ray speler erop of eraf klikken.

Verschillen in USB-poorten

De PS5 Slim onderscheidt zich ook met de indeling van de USB-poorten. Zo heeft de oude PS5 een USB-A en USB-C poort aan de voorkant, terwijl de PS5 Slim echter twee USB-C poorten heeft. Dit kan een subtiele, maar belangrijke factor zijn voor gebruikers die specifieke eisen stellen aan hun connectiviteit. De verandering omtrent de USB-poorten kan invloed hebben op hoe gebruikers accessoires aansluiten en gebruiken, zoals headsets, externe opslagapparaten of PS VR2

Meer opslag voor je games!

De originele PlayStation 5 werd gelanceerd met een SSD ter grootte van 825 GB. Het is een vrij merkwaardig getal, maar gelukkig heb je de optie om je opslag uit te breiden met een additionele SSD-kaart. De PS5 Slim wordt echter met een grotere SSD verkocht: 1TB. Hierdoor heb je net even wat meer ruimte om meerdere games te installeren. Uiteraard is het ook bij het PS5 Slim model mogelijk om het interne geheugen met een additionele SSD kaart uit te breiden.

De PS5 Slim is een mooie hardware update. De oude, logge PS5 is nu verruild door een meer verfijnd model. De PS5 Slim biedt daarnaast ook een meer flexibele benadering, door de modulaire Blu-ray speler. Welk model je ook hebt of wilt aanschaffen koopt: qua entertainmentbeleving zal het identiek zijn.

 

Gerelateerde artikelen:

PlayStation Store code €50

€50,-

PlayStation Store code €50

PlayStation Store code €100

€100,-

PlayStation Store code €100

PlayStation Store code €25

€25,-

PlayStation Store code €25