Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Fortnite V-Bucks
 - wat is het en wat kun je ermee?

Lennard Verhage
Fortnite V-Bucks
 - wat is het en wat kun je ermee?

De valuta die in de populaire game Fortnite gebruikt wordt heet ‘V-Bucks’. Dit is een betaalmiddel dat in alle versies van de game werkt en waarmee je outfits, emotes, wraps en meer kunt kopen. Ook is het mogelijk om met V-Bucks een Battle Pass te kopen, die je per level een leuke extra geeft. Deze Battle Pass wordt per seizoen vernieuwd en door de game te spelen bouw je ervaringspunten op en bij een bepaald aantal punten stijg je in level.
  

 

Koop toffe items met V-Bucks

Het is een motivatie om te blijven spelen en tevens levert het je extra’s op, waaronder nieuwe V-Bucks. Die kun je vervolgens weer spenderen aan een nieuwe Battle Pass als er een nieuw seizoen van start gaat. Natuurlijk kun je die V-Bucks ook gebruiken om toffe extra’s voor je personage te kopen in de in-game winkel. Hierbij zijn veel items schappelijk geprijsd, zodat je met een leuke hoeveelheid V-Bucks een uniek personage kan samenstellen.  

 

Beschikbaar over bijna alle platformen

Fortnite is op heel veel verschillende platformen te spelen en de V-Bucks die je hebt of koopt, worden aan je Epic Games account gelinkt. Dat betekent dat je met het account op verschillende platformen kan spelen, zonder dat je progressie verliest. Ook je V-Bucks zijn op verschillende platformen dan te besteden, gezien je alles vanuit één account doet.

Hier geldt echter wel een uitzondering voor, want Fortnite spelers die op de PlayStation 4 en/of Nintendo Switch V-Bucks kopen, kunnen die enkel op die platformen besteden. Hetgeen je koopt kan je echter wel op andere platformen gebruiken. Een klein puntje om toch even rekening mee te houden.

 

Verschil tussen Battle Royale en Save the World

Als je Fortnite in Battle Royale (of Creative) speelt, dan kun je je V-Bucks besteden aan outfits, gliders, pikhouwelen, emotes, aanpassingsvoorwerpen en de Battle Pass. In Save the World, die je tegen de computer speelt, al dan niet in coöperatieve opzet, kun je andere zaken aanschaffen. Dit gaat met dezelfde V-Bucks, maar het doel wijkt af.

In Save the World kun je met je V-Bucks X-Ray lama’s kopen en die bevatten blauwdrukken voor wapens en vallen. Ook kun je daaruit nieuwe helden verkrijgen. Hierbij geldt ook dat niet alle items die je met V-Bucks in Battle Royale gekocht hebt kunt gebruiken in Save the World en andersom.

V-Bucks kun je op verschillende manieren aanschaffen. Dit kan met tegoeden in de PlayStation Store, Xbox Store en Nintendo eShop, maar ook kan je het rechtstreeks in de game zelf aanschaffen. Als je de Battle Pass weet te voltooien, dan zou je genoeg V-Bucks over moeten hebben om de nieuwe weer te kopen. Ook kun je daarmee V-Bucks over langere termijn opsparen.

Nintendo eShop card €15

€15,-

Nintendo eShop card €15

PlayStation Store code €10

€10,-

PlayStation Store code €10

Xbox Gift Card €10

€10,-

Xbox Gift Card €10