Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Boekenweek header

Wanneer is de Boekenweek?

De Boekenweek van 2023 ging van start op zaterdag 11 maart en liep tot en met zondag de 19de. Ieder jaar is de Boekenweek dé periode waarin de Nederlandse literatuur gevierd wordt. In 2023 was het thema 'Ik ben alles'. Besteed je in deze periode voor minimaal 15 euro aan Nederlandse boeken? Dan ontvang je er gratis het Boekenweekgeschenk bij. Kortom, redenen genoeg om te genieten van wat de Nederlandse literatuur te bieden heeft.

Waarom is er een Boekenweek?

In 1932 vond de eerste viering van de Nederlandse literatuur plaats. Eerst vond het op één dag plaats, later werd dit verlengd naar een periode van tien dagen. De reden om de Boekenweek te organiseren was simpel: Nederlandse literatuur verdient om in het zonnetje gezet te worden. Gerenommeerde schrijvers hebben het Boekenweekgeschenk geschreven, een traditie die nog altijd trouw voortgezet wordt. Vanaf 1974 krijgt de Boekenweek elk jaar een andere thema, hoewel het Boekenweekgeschenk hiervan kan afwijken.

Hét moment om een boek cadeau te geven

De Boekenweek is een geschikt moment om nieuwe boeken te ontdekken en te kopen. Dankzij het Boekenweekgeschenk krijg je tijdens deze periode meer waar voor je geld. Ken je iemand die geen genoeg krijgt van het lezen? Geef dan een cadeau om de Boekenweek te vieren. Er is altijd wel een goede reden te verzinnen om iemand een cadeaubon te geven: een verjaardag, Moederdag, Valentijnsdag of misschien wil je iemand bedanken met een presentje. Bij KaartDirect kan je terecht voor de Boekenbon of de BoekCadeau gift card. Beiden kaarten worden door de meeste boekhandels geaccepteerd. Anders biedt Bol.com ook een zeer breed scala aan zowel fysieke boeken als e-boeken. Wil je iemand verrassen met een digitale cadeaukaart? Ga dan naar deze pagina en personaliseer je boeken cadeaubon naar eigen smaak. KaartDirect wenst iedereen alvast veel leesplezier toe.

 
KaartDirect Logo Icon