Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Creditcard zonder BKR: kies voor de vrijheid van prepaid

Nora Vos
Creditcard zonder BKR: kies voor de vrijheid van prepaid

Als je een creditcard wilt zonder BKR-registratie of inkomenseisen, dan is een prepaid creditcard een prima keuze. Deze kaarten werken heel anders dan traditionele creditcards. Bij een gewone creditcard krijg je een kredietlimiet; je leent geld dat je later moet terugbetalen. Met een prepaid creditcard kun je alleen uitgeven wat je zelf op de kaart hebt gezet. Zo kom je nooit in de schulden en voorkom je hoge rentekosten. Benieuwd hoe je een prepaid creditcard kunt gebruiken en welke voordelen het nog meer biedt? Lees dan snel verder!

Wat heeft een BKR registratie te maken met een creditcard?

Een BKR-registratie betekent dat jouw leningen en schulden worden bijgehouden door het Bureau Krediet Registratie (BKR). Banken en andere geldverstrekkers gebruiken deze informatie om te controleren of je leningen hebt (gehad) en of je deze op tijd hebt terugbetaald. Bij het aanvragen van een gewone creditcard controleren ze je BKR-gegevens om te bepalen of je betrouwbaar bent om geld te lenen. Heb je een negatieve registratie, zoals betalingsachterstanden, dan kan het zijn dat je geen gewone creditcard kunt krijgen. Bij prepaid creditcards werkt het anders: omdat je geen geld leent, is er geen BKR-check nodig en worden ze ook niet als lening bij het BKR geregistreerd. Dit is een groot voordeel voor mensen met een negatieve BKR-registratie die toch een creditcard nodig hebben.

Wat maakt een prepaid creditcard zo handig?

Een prepaid creditcard werkt als een prepaid betaalmiddel: je laadt eerst geld op de kaart, waarna je het net zoals bij een reguliere creditcard kunt uitgeven. Om deze reden zijn er voor een prepaid creditcard geen specifieke inkomsteneisen. In tegenstelling tot veel gewone creditcards, is er ook geen bank bij betrokken en heb je geen bankrekening nodig. Je kunt een prepaid creditcard dus ook aanvragen als je weinig (of geen) inkomen hebt.

Daarnaast is het een groot voordeel dat je prepaid creditcards wereldwijd kunt gebruiken. Of je nu in het buitenland op vakantie gaat of online iets wilt kopen: je kunt hem als een gewone creditcard gebruiken. De meeste prepaid creditcards draaien op het Mastercard-netwerk, wat betekent dat ze overal geaccepteerd worden waar je met Mastercard kunt betalen.

Prepaid creditcards hanteren vaak lage maandelijkse kosten, wat ze ook nog eens toegankelijk maakt. Bovendien bieden ze een hoge mate van veiligheid: doordat je alleen kunt uitgeven wat je hebt opgeladen, is het risico op fraude of het verlies van grote bedragen beperkt.

Welke prepaid creditcard is geschikt voor jou?

Er zijn verschillende soorten prepaid creditcards, elk met hun eigen voordelen. Bekende netwerken zoals Visa en Mastercard bieden prepaid opties die wereldwijd worden geaccepteerd. Dit betekent dat je een (digitale of fysieke) kaart kunt gebruiken zoals een gewone creditcard. Bij het kiezen van een prepaid creditcard is het belangrijk om op de kosten te letten, zoals laad- en transactiekosten. Door verschillende aanbieders te vergelijken, kun je de kaart vinden die het beste bij jou past.

Hoewel wij zelf geen prepaid creditcards verkopen, bieden we wel het benodigde tegoed aan. We hebben daarom een ruime selectie tegoedkaarten beschikbaar, waarmee jij eenvoudig je prepaid creditcard opwaardeert. Neem een kijkje in ons betaalkaarten assortiment! Hier vind je tegoed voor populaire prepaid creditcards zoals PCS Mastercardpaysafecard, en meer.

 

Gerelateerde artikelen:

paysafecard €50

€50,-

paysafecard €50

PCS Mastercard €50

€50,-

PCS Mastercard €50