Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

Laagste servicekosten

Xbox Cloud Gaming met je Xbox Game Pass abonnement, zo werkt het

Lennard Verhage
Xbox Cloud Gaming met je Xbox Game Pass abonnement, zo werkt het

Microsoft zet flink in op Xbox Game Pass, wat een prachtige abonnementsvorm is om op een efficiënte en enigszins voordelige wijze de beschikking te hebben over een rijke bibliotheek van games. Game Pass is namelijk een pas waarmee je toegang krijgt tot allerlei games, die je kunt spelen op verschillende platformen, en dat voor een vast bedrag per maand. Onder Xbox Game Pass Ultimate - de meest uitgebreide variant - valt ook Game Pass cloud gaming, wat een toekomstgerichte service is. Maar hoe werkt het nu precies? Daar duiken we nu wat dieper in.

Wat is Xbox Cloud Gaming?

De term cloud mag voor velen inmiddels niet onbekend klinken, het wordt anno 2021 zeer breed toegepast en het leent zich ook voor allerlei doeltreffende oplossingen. Zo ook voor gaming, want doordat de content in de cloud staat ben je niet langer genoodzaakt om iets te downloaden. Je haalt de content via een internetverbinding op en dan heb je direct toegang. Het is in feite een streamingservice voor Xbox games.

De internetverbinding is in veel landen tegenwoordig dermate goed, dat er veel mee mogelijk is en daaronder valt dus ook het streamen van games. Het enige wat je voor Xbox Cloud Gaming in dat opzicht nodig hebt, is een verbinding van minimaal 10Mbps of een 5 Ghz Wi-fi verbinding. Dat voltstaat om de content te kunnen streamen. Dat zijn niet bijzonder hoge eisen en in Nederland beschikt vrijwel iedereen over een dergelijke verbinding.

De volgende stap

Als je aan de ‘verbindingseis’ voldoet, is het enige wat nog resteert een controller, zodat je de games ook daadwerkelijk kunt spelen én je hebt natuurlijk een platform nodig. Je bent met Game Pass Cloud Gaming niet gebonden aan de Xbox zelf, want het werkt ook op pc’s en mobiele platformen. Even controleren of jouw apparaat in de lijst van compatible platformen voorkomt? Check dat heel gemakkelijk op deze website.

Vanzelfsprekend moet je om toegang te krijgen tot Xbox Cloud Gaming beschikken over een Microsoft-account, wat je geheel kosteloos kunt aanmaken. Met dat account dien je dan in te loggen op Xbox.com/play en dan kun je aan de slag. Hoewel, een Xbox Game Pass Ultimate abonnement natuurlijk wel een vereiste is, maar die kun je heel gemakkelijk en snel hier op KaartDirect.nl bestellen. Bekijk hier ons aanbod.

Klaar om te gaan? Enjoy!

Met de bovenstaande stappen zet je Game Pass Cloud Gaming op via Xbox Game Pass en zoals je wellicht al doorhebt, is het een fluitje van een cent. Zeker als je eenmaal een abonnement hebt afgesloten en ingelogd bent, dan kun je op elk gewenst moment je favoriete games spelen. Via Xbox Cloud zijn momenteel meer dan 100 games beschikbaar om te spelen en het aanbod zal alsmaar verder gaan groeien.

Een mooi aanvullend aanbod in dit verhaal is dat alle exclusieve games van Xbox Game Studios direct vanaf de release via Xbox Game Pass beschikbaar zijn. Dit geldt ook voor Game Pass Cloud Gaming, waar je deze titels kunt vinden om te streamen en spelen. Microsoft biedt dit als een extra optie aan voor spelers die bijvoorbeeld graag onderweg willen blijven gamen, maar ook is het een uitstekende manier om van Xbox games te genieten zonder de beschikking te hebben over een Xbox of een dure game-pc.

Een abonnement afsluiten, inloggen en de game selecteren is voldoende. Via Xbox Cloud Gaming kun je direct aan de slag! Geniet van alle mooie games die aangeboden worden op een platform naar keuze zonder onnodige poespas of tijdrovende installaties. Dit maakt Xbox Cloud Gaming dé toekomst voor het spelen van jouw games!

Xbox Game Pass Ultimate 1 maand

€12,99

Xbox Game Pass Ultimate 1 maand

Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden

€38,99

Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden

Xbox Game Pass 6 maanden

€59,99

Xbox Game Pass 6 maanden