Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

Laagste servicekosten

Windows 11 is vanaf nu beschikbaar

Lennard Verhage
Windows 11 is vanaf nu beschikbaar

Windows 11 is nu beschikbaar

Het immer bekende besturingssysteem voor computers is natuurlijk van Microsoft en luistert naar de naam ‘Windows’. Na een lange tijd van ontwikkelen heeft het softwarebedrijf een nieuwe versie uitgebracht en het betreft hier Windows 11. Een gloednieuw besturingssysteem voor computers en dat komt natuurlijk met verschillende nieuwe features. Windows 11 is hier, valt te upgraden voor bestaande gebruikers en je kunt het natuurlijk bij KaartDirect.nl kopen!

Belangrijkste veranderingen

Een van de meest opvallende aanpassingen tegenover eerdere besturingssystemen van Microsoft, is dat het startmenu niet langer links in beeld is. Microsoft experimenteert vaker met alternatieve inrichtingen, zo was de Metro interface een aantal jaar terug een radicaal andere benadering. Vanwege veel kritiek greep men toch weer terug op de standaard opbouw. Nu gooien ze het opnieuw over een andere boeg, maar wel met de optie om het naar eigen smaak aan te passen.

Het startmenu bevindt zich nu te midden van het scherm en zal ook middenin het scherm openen. Dit geeft meer overzicht, althans, dat is de bedoeling. Aan de rechterkant van de werkbalk vinden we echter nog de standaard elementen, zoals de tijd, datum en shortcuts naar applicaties. Het verplaatsen van het startmenu naar het midden is in deze dus opvallend en in plaats van met lijsten te werken, worden er nu iconen weergegeven voor een snellere navigatie.

Android apps

Een andere belangrijke vernieuwing, is dat Windows 11 het toelaat om Android applicaties te installeren. Dit zijn dan applicaties die op het besturingssysteem van Google draaien, die zonder problemen op Windows 11 gebruikt kunnen worden. Het addertje onder het gras is echter dat de integratie niet bij de release inbegrepen zit, omdat het is uitgesteld naar ergens in 2022. Dus als je daar op zit te wachten, dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Werk en privé gescheiden

Een nieuwe toevoeging aan Windows 11, is ongetwijfeld ingegeven door de coronapandemie. Het aantal thuiswerkers is explosief gestegen en het is goed voor te stellen dat als er vanaf een privé pc gewerkt wordt, dat er een onderscheid moet zijn tussen zakelijk en privé. Dat biedt Windows 11 nu, waarbij je een bureaublad kan instellen voor privé doeleinden en een voor zakelijke doeleinden, waardoor je dit niet op een hoop hebt wat onoverzichtelijkheid veroorzaakt.

In navolging van de pandemie is Microsoft Teams nu een vast onderdeel van het besturingssysteem, aangezien dat programma tegenwoordig veelvuldig gebruikt wordt. Een aparte installatie is dus niet langer nodig.

Windows 11 installeren

En zo hebben we in een vogelvlucht de prominente aspecten van Windows 11 kort doorgenomen. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen buiten een gloednieuw likje verf. Vanzelfsprekend zit er nog veel meer in Windows 11, maar dat zijn meer de kleine en subtiele verbeteringen en vernieuwingen. Het nieuwe besturingssysteem is nu beschikbaar, maar let wel op dat je pc geschikt is. Voordat je Windows 11 gaat installeren is het verstandig om even je specificaties tegen de vereisten af te leggen.

Is dat allemaal in orde? Dan kan je Windows 11 zonder problemen installeren. Een licentie kun je bij KaartDirect.nl kopen, die wij gelijk leveren. Windows 11 kopen doe je hier, maar weet dat als je over Windows 10 beschikt, je kosteloos kunt upgraden naar dit nieuwe besturingssysteem en dus geen licentie hoeft te kopen.

Windows 11 Home

€24,95

Windows 11 Home

Windows 11 Pro

€29,95

Windows 11 Pro