Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Prijsverhoging voor Xbox Game Pass en introductie van ‘Standard’ optie

Chris Hofman
Prijsverhoging voor Xbox Game Pass en introductie van ‘Standard’ optie

De afgelopen jaren heeft Microsoft regelmatig het aanbod van Xbox Game Pass gewijzigd. Vandaag beëindigen ze de 'console' variant, introduceren ze een nieuwe abonnementsvorm en verhogen ze (helaas) de prijs voor nieuwe leden. Ontdek wat deze veranderingen voor jou betekenen en welke voordelen het nieuwe Xbox Game Pass Standard abonnement biedt.

Wat is Xbox Game Pass Standard?

Game Pass Standard zal binnen enkele maanden beschikbaar zijn, de prijs voor Nederlandse klanten is nog niet bekendgemaakt. In de Verenigde Staten betalen ze voor dit lidmaatschap $14,99 per maand, de verwachting is dat de prijs in euro’s daar niet ver vandaan zal liggen. Dit zit inbegrepen in Xbox Game Pass Standard:

Game Pass Console niet langer beschikbaar

Game Pass Console gaf gebruikers toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan games, inclusief de nieuwste Xbox exclusives op de dag van release. Dit abonnement bood echter geen toegang tot online multiplayer gaming of cloud gaming, waardoor het vooral gericht was op spelers die graag de nieuwste titels wilden spelen zonder extra functionaliteiten. Maak je nu gebruik van Game Pass Console? Maak je geen zorgen, zolang je abonnement loopt, kun je gebruik blijven maken van alle voordelen.

Let op: Zoek je een lidmaatschap waarmee je nieuwe Xbox-titels op de dag van release op de console kunt spelen? Dan is deze optie vanaf nu alleen nog beschikbaar voor Xbox Game Pass Ultimate leden.

Een overzicht van alle prijsverhogingen

De overige abonnementsvormen hebben een prijsverhoging gekregen. Hieronder hebben we de veranderingen voor je op een rijtje gezet:

Vanaf vandaag zijn de prijsveranderingen in de Microsoft Store doorgevoerd voor nieuwe leden. Ben je een bestaande klant met een doorlopend abonnement? Dan zullen de veranderingen voor jou pas van toepassing zijn vanaf 12 september 2024. Voor de Game Pass Console-gebruikers: vanaf 18 september kun je je abonnement met maximaal 13 maanden extra verlengen.

Game Pass voor de oude prijs kopen 

Is je Xbox Game Pass verlopen of ben je van plan om te verlengen? KaartDirect biedt, zolang de voorraad strekt, alle abonnementen aan voor de oude prijzen. Bezoek nu de Xbox pagina om je Game Pass lidmaatschap te kopen. Veel gameplezier!

Game Pass Ultimate 1 maand

€14,99

Game Pass Ultimate 1 maand

PC Game Pass 3 maanden

€29,99

PC Game Pass 3 maanden

Game Pass Core 12 maanden

€59,99

Game Pass Core 12 maanden