Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

PlayStation Now gebruiken op andere apparaten

Lennard Verhage
PlayStation Now gebruiken op andere apparaten

Bij PlayStation Now denk je natuurlijk al snel aan de PlayStation zelf, maar wist je dat je deze specifieke service ook op andere platformen kan gebruiken? PlayStation Now is namelijk een streamingservice die dankzij streamingtechnologie niet gebonden is aan exclusief de PlayStation zelf. Zo is PlayStation Now ook prima te gebruiken op een computer, zelfs als je niet over een PlayStation console beschikt. In dit artikel gaan we daar iets dieper op in, zodat je precies weet hoe je van de PlayStation content kunt genieten op een ander platform.

Wat heb je nodig?
Het komt op drie zaken neer: een computer, een DualShock 4 controller en een PlayStation Network account. Dat account kan je zo aanmaken via de PlayStation website.  Met een actief e-mailadres heb je in feite al genoeg om dit in orde te maken. Op het moment dat je zo’n account hebt aangemaakt, kun je daar een betaalmiddel aan toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld een creditcard zijn, maar ook PayPal. Een DualShock 4 controller schaf je uiteraard los aan en tot slot spreekt een computer of laptop voor zichzelf. Daarmee heb je genoeg om PlayStation Now op pc te kunnen ervaren, maar weet wel dat je even met de onderstaande vereisten rekening moet houden.


• Windows 7 (SP1), 8.1 of 10
• Core i3 2,0 GHz
• 300 MB beschikbare opslagruimte
• 2 GB RAM
• Geluidskaart; USB-poort

Als je computer aan de bovenstaande vereisten voldoet, ben je klaar om PlayStation Now te gebruiken. Om hier toegang toe te krijgen, dien je een specifieke applicatie voor je pc of laptop te downloaden. Die kan je hier  vinden.


Hoe werkt het?
Op het moment dat je aan de ‘vereisten’ voldoet en de applicatie geïnstalleerd hebt, kun je door in te loggen met je PSN-account op het programma met de service aan de slag. Vanzelfsprekend heb je nog wel een abonnement op PlayStation Now nodig. Als dit eenmaal is geregeld, kan je op pc of laptop genieten van het rijke aanbod dat PlayStation Now te bieden heeft. Dankzij de streaming technologie kun je in feite alle PlayStation games op een ander platform dan de PlayStation zelf ervaren en dat maakt het natuurlijk erg flexibel. Een game naar keuze aanklikken is voldoende en zolang er een controller verbonden is met je computer, kun je na een paar tellen aan de slag.

De controller kun je trouwens bedraad gebruiken via een USB-kabel, maar als je liever draadloos speelt, is dat ook een optie. Daarvoor dien je de controller via bluetooth te verbinden. Je pc via de bluetooth adapter laten zoeken en de ‘Options-’ en ‘Share-’knoppen op de DualShock controller indrukken is genoeg om een dergelijke verbinding aan te leggen, waardoor de PlayStation controller met de games op pc werkt. Op die manier kun je heel eenvoudig alle games spelen die PlayStation Now te bieden heeft en dat zonder tussenkomst van een PlayStation console. Weet trouwens dat, als je een PlayStation hebt met PlayStation Plus en je een game start die je ooit eens gespeeld hebt, de eventuele beschikbare opslagdata zo uit de PlayStation Plus cloud gedownload kunnen worden. Hierdoor kun je verder in de game op het punt waar je gebleven was.

De ervaring met PlayStation Now op pc of laptop is identiek aan de ervaring die je via streaming zou beleven op een PlayStation console. Het maakt dus niet uit op welk platform je speelt, je kunt meer dan 700 titels uitproberen. Hieronder vallen relatief recente PlayStation 4 games, maar ook rasechte klassiekers uit het PlayStation 2 tijdperk. In die zin biedt de bibliotheek van PlayStation Now echt een goudmijn aan titels, waar je je ontzettend goed en lang mee kunt vermaken.

Probeer PlayStation Now mobiel
De twee primaire platformen waarop je PlayStation Now kunt gebruiken, zijn natuurlijk de PlayStation (3, 4 én 5) zelf, alsook een pc of laptop. Als je echter mobiel van de content wilt genieten, is dat eveneens mogelijk. Hiervoor dien je wel te beschikken over een PlayStation console en je moet de zogeheten Remote Play applicatie downloaden naar bijvoorbeeld je telefoon. Als je dat gedaan hebt, kun je je telefoon via je Wi-Fi verbinding aan je PlayStation console koppelen, om als het ware de controle over het systeem over te nemen. Alle games via PlayStation Now zijn op die manier ook via deze wijze te spelen op je mobiel, mits je de games daadwerkelijk gedownload hebt.

Remote Play zegt het eigenlijk zelf al, dat is spelen vanop afstand en dat is ook wat er letterlijk gebeurt. Je streamt als het ware je PlayStation naar je mobiele platform en alles wat er op de PlayStation harde schijf staat, kun je in die zin gebruiken. Dus als de televisie bijvoorbeeld bezet is in de avond of het weekend, maar je wilt wel gamen, dan download* je de game naar je PlayStation, zet de Remote Play functie aan en maakt verbinding met je console. Vervolgens kun je op de mobiele wijze de PlayStation bedienen en dus ook de game opstarten. Nadien kun je op je gemak aan de slag, al is het wel een vereiste om te beschikken over een stabiele internetverbinding.

Je kunt de games in kwestie besturen via de touchbesturing op je telefoon of tablet, maar we weten allemaal dat dat niet zo fijn werkt. Geen nood, je kunt ook de controller via bluetooth aan je mobiele platform verbinden. Precies op dezelfde manier als je op een pc doet, zoals eerder omschreven. Zo realiseer je dus op een praktische wijze een identieke PlayStation ervaring, maar dan in mobiele vorm en dit werkt uitstekend met alle games die op je console staan. Dus ook de PlayStation Now content die je hebt gedownload.

Schaf PlayStation Now aan
De service kan je gratis 7 dagen uitproberen als je dat nooit eerder gedaan hebt. Dit geldt zowel voor gebruik op de PlayStation als op pc of laptop. Probeer het dus zeker even om te ontdekken of PlayStation Now wat voor je is. Na deze trial dien je een abonnement aan te schaffen en daarin heb je de keuze uit 1 maand, 3 maanden en 12 maanden. Je tegoed om dat aan te schaffen kun je hier bij KaartDirect.nl vinden.

* Niet elke game biedt de optie tot downloaden aan. Dit is voornamelijk op PlayStation 4 games van toepassing. Het betreft een alternatieve optie op streamen die bij PlayStation Now inbegrepen zit, dus geheel kosteloos.

PlayStation Store code €50

€50,-

PlayStation Store code €50

PlayStation Store code €20

€20,-

PlayStation Store code €20

PlayStation Plus Premium - 3 maanden (tegoed)

€49,99

PlayStation Plus Premium - 3 maanden (tegoed)