Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

Laagste servicekosten

Wat is PlayStation Now?

Lennard Verhage
Wat is PlayStation Now?

Sony PlayStation biedt verschillende services aan op zijn PlayStation platformen. De bekendste is natuurlijk PlayStation Plus, waarmee je online kunt gamen, je savedata in de cloud kunt opslaan en maandelijks toegang krijgt tot een speciale selectie van titels. Een andere belangrijke service is PlayStation Now, in feite een bibliotheek met allerlei titels die door de jaren heen zijn verschenen. Deze games kun je ook spelen op de PlayStation 3, 4 én 5, omdat ze allemaal beschikbaar zijn om te streamen. Net zoals je via Netflix een film of serie kunt streamen, kun je dat via PlayStation Now met games doen.

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel erg gemakkelijk, want het enige wat je nodig hebt, is een PlayStation of pc. Daarbij dien je een controller te gebruiken en dat is voldoende om van het aanbod te genieten. Als je eenmaal een abonnement hebt op PlayStation Now, krijg je een zeer uitgebreid aanbod aan titels gepresenteerd. Dit zijn games van Sony zelf, maar ook titels van andere bedrijven. Denk aan Ubisoft, Activision, EA Games, Bethesda en nog veel meer. Je kiest in de bibliotheek een game die je graag wilt spelen en op de PlayStation kost dat letterlijk een paar seconden tijd, want de service zal de game in kwestie dan voor je voorbereiden. Dat eenmaal gedaan, kan je aan de slag.

Via het internet en de streamingtechnologie krijg je van de game in kwestie alles tot je beschikking en je kunt het naar hartenlust spelen. Het is net zo gemakkelijk als een film streamen, want je maakt een keuze en je kunt aan de slag. Het gemak is natuurlijk dat het via streaming gaat, waardoor je geen schijfruimte hoeft op te offeren en de werking is dermate stabiel en soepel, dat het precies zo aanvoelt als wanneer je een game op een gewone manier op de PlayStation of pc speelt. Weet trouwens dat een alternatieve optie op het streamen het downloaden van een game is. Dat kan niet met elke game en werkt alleen op de PlayStation, maar het is een optie. Het profijt dat je daarmee hebt, is dat de beeldkwaliteit net iets beter is, gezien het dan rechtstreeks van de PlayStation zelf gedraaid wordt.

Het mooiste van dit alles is natuurlijk dat je met een maandelijkse betaling voldaan hebt aan de enige vereiste die van toepassing is. Je krijgt namelijk volledige toegang tot de ruim 700 games die beschikbaar zijn en een DualShock controller volstaat om het te spelen.

Wat voor soort content tref je aan?

Uiteindelijk valt of staat een service natuurlijk bij de aangeboden content. Daarover hoef je je wat PlayStation Now betreft geen zorgen te maken. De PlayStation historie is zo ontzettend rijk aan gevarieerde games, dat er voor elke soort gamer genoeg content beschikbaar is. Het beperkt zich ook niet tot slechts één model PlayStation, want zoals reeds aangehaald kun je via PlayStation Now games van de PlayStation 2, 3 én 4 spelen. Hieronder vallen zelfs de allergrootste toppers van Sony, die altijd exclusief zijn voor het PlayStation systeem. Mocht je destijds dus zo’n titel gemist hebben, dan kun je die ervaring alsnog beleven, wanneer je maar wil. Elk genre is voorzien van voldoende titels, waardoor er voor elk type gamer genoeg te vinden is. Denk aan racegames, shooters, maar ook strategiegames, sporttitels en nog veel meer.

In aanvulling hierop biedt PlayStation Now ook een handige extra feature. Mocht je ooit een bepaalde game gespeeld hebben op je PlayStation, maar je hebt die game niet meer tot je beschikking? Dan kun je die nu alsnog opnieuw beleven. Het is daarbij handig dat PlayStation Now automatisch detecteert of je toevallig een opslagbestand van de game in kwestie in de cloud of op je PlayStation hebt staan. Is dat het geval, dan kan je die informatie weer gebruiken in dezelfde game via PlayStation Now, waardoor je op het punt verder kan gaan waar je ooit gestopt bent. Een kleine, maar waardevolle toevoeging, die het gebruikersgemak natuurlijk heel erg ten goede komt.

Wat heb je nodig?

Om van PlayStation Now gebruik te maken, zijn er een aantal zaken van belang. Allereerst dien je over een PlayStation of pc te beschikken. Daarnaast is een controller noodzakelijk, want anders kan je de games natuurlijk niet spelen. Nu is dat bij een PlayStation console vanzelfsprekend, maar als je op pc gaat gamen, kan het zijn dat je die even los moet aanschaffen. Zo’n controller kan je overigens zeer gemakkelijk met je computer verbinden, waar we in een ander artikel nog wat dieper op ingaan. Daarnaast dien je natuurlijk lid te zijn van PlayStation Now en hierbij krijg je de keuze uit een lidmaatschap voor 1, 3 of 12 maanden. Dit lidmaatschap zal automatisch verlengd worden, tenzij je dit uitschakelt in je persoonlijke instellingen onder het tabje ‘Abonnementen’.

Het is geheel aan jou en je zult achteraf niet verrast worden met onverwachte rekeningen. Je zit ook nergens aan vast, behalve de vooraf kozen tijdsduur van je lidmaatschap uiteraard. Verder is het advies om te beschikken over een stabiele internetverbinding, het liefst via kabel, wat voor een goede speelervaring zorgt. Tot slot is een PlayStation Network account noodzakelijk, gezien je natuurlijk wel ergens mee in moet loggen. Heb je al een PlayStation? Dan is dat account voldoende om een PlayStation Now abonnement af te sluiten. Het is allemaal heel erg simpel van opzet, waardoor je zo een abonnement afsluit en binnen een mum van tijd met het aanbod aan de slag kan.

Voor de duidelijkheid zetten we het nog even op een rijtje, zodat je een gemakkelijk overzicht bij de hand hebt.

Vereisten

Aanmelden

Heel belangrijk om te weten is dat je je abonnement op elk gewenst moment kunt uitschakelen, wat automatisch vernieuwen betreft. Let hier op, zodat je niet ongewild een verlenging krijgt. Ben je helemaal nieuw wat betreft PlayStation Now? Dan hebben we nog extra goed nieuws. Je kunt de service namelijk 7 dagen geheel kosteloos uitproberen om een idee te krijgen.

Een lidmaatschap afsluiten op PlayStation Now? Een maand kost € 9,99; 3 maanden € 24,99; en 12 maanden € 59,99. Dit doe je door PlayStation Network tegoed aan te schaffen hier op KaartDirect.nl, waarmee je gelijk in de PlayStation Store je abonnement kunt kiezen.

PlayStation Store code €50

€50,-

PlayStation Store code €50

PlayStation Store code €20

€20,-

PlayStation Store code €20

PlayStation Store code €10

€10,-

PlayStation Store code €10