Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

Laagste servicekosten

Deze must-have games kun je spelen met Xbox Game Pass PC

Lennard Verhage
Deze must-have games kun je spelen met Xbox Game Pass PC

Deze must-have games kun je met Xbox Game Pass op pc spelen

Xbox Game Pass is een relatief jong programma van Microsoft waarmee je tegen een vaste betaling toegang krijgt tot een uitgebreide bibliotheek van games voor de Xbox. Onder een groot abonnement dat Xbox Game Pass Ultimate heet, valt ook Xbox Live, waarmee je online kunt gamen. En je hebt toegang tot de Xcloud. Maar dat is lang niet alles, want ook kun je daarmee verschillende Xbox-games op de pc spelen.

Daarmee is Xbox Game Pass best wel een uitgebreide service die je op veel verschillende manieren je games laat ervaren. De nieuwste titel op de Xbox spelen kan hiermee, maar je kunt deze game ook op pc spelen en als het onder Xcloud valt, is het mogelijk om deze game te streamen naar bijvoorbeeld een portable apparaat, zoals je mobiele telefoon. Kortom, Xbox Game Pass is dé toekomst, maar welke games moet je nu echt eens gespeeld hebben?

Spelen op de pc

We leggen de focus nu op een aantal titels die je kunt spelen op de pc met Xbox Game Pass en dat zijn er nogal wat. De keuze is erg uitgebreid en het varieert van kleine titels tot de echte grote blockbusters. Hieronder vijf titels/series die je absoluut niet mag missen!

Halo – Het paradepaardje van de Xbox is ook te spelen op pc. Er zijn door de jaren heen behoorlijk wat delen uitgekomen en die zijn allemaal beschikbaar via Game Pass. Halo 4, Halo ODST, Halo: The Master Chief Collection… stuk voor stuk topgames die je achter elkaar door op pc kunt spelen. Hier ben je uren, zo niet dagen mee zoet!

Forza – Ben je meer van het racen? Speel dan de Forza racegames op je pc via Xbox Game Pass. Ook in deze serie zijn inmiddels veel delen verschenen en dat zowel aan de simulatie kant (Motorsport) als de casual kant (Horizon). Stuk voor stuk fijne racegames die allemaal de moeite waard zijn.

Flight Simulator – Stap je weleens in een vliegtuig en zou je eens willen beleven hoe het nu is om zelf aan de knoppen te draaien. Microsoft Flight Simulator is dé game die je daarvoor moet hebben. Deze game is vooralsnog enkel beschikbaar op pc via Xbox Game Pass, maar zal later ook naar de Xbox Series X|S komen. Een game die vooral de simulatie als boventoon neemt en hierin ontdek je hoe het is om te vliegen!

Gears of War – Rauwe actie, diepgaande gameplay en spectaculaire beelden. Dat is wat je van de Gears of War, of Gears franchise mag verwachten. Net zoals Halo behoort dit tot een van de topfranchises van Microsoft en de games zijn ook te spelen op pc via Xbox Game Pass. Het is een shooter in derde persoon, wat dus anders aanvoelt en dankzij de stijl weet het iets unieks te brengen.

Age of Empires – Vroeger veel op pc gespeeld? Dan komt de titel Age of Empires je ongetwijfeld bekend voor. Nostalgie ophalen of juist ontdekken wat je jaren terug gemist hebt? Het is mogelijk met Xbox Game Pass voor pc, gezien Age of Empires II: Definitive Edition beschikbaar is om te spelen. Een opgeleukte editie ten op zichte van het origineel die je de strategie gameplay van weleer laat ervaren.

En zo heb je een aantal mooie games en franchises die je via Xbox Game Pass zonder problemen op pc kunt spelen. Als je van de online functionaliteiten gebruik wilt maken, dan dien je wel over Xbox Live te beschikken. Dit zit bij Xbox Game Pass Ultimate inbegrepen, dus dat is in dat opzichte de meest interessante keuze.

Je kunt je Xbox Game Pass in elke variant bij KaartDirect.nl aanschaffen. Maar ook kun je een abonnement op Xbox Game Pass cadeau doen. Gebruik daarvoor de Xbox gift card. Al onze Xbox gift card producten kun je hier vinden.

Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden

€38,99

Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden

PC Game Pass 3 maanden

€29,99

PC Game Pass 3 maanden