Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

De beste games op Xbox Game Pass

Michel Musters
De beste games op Xbox Game Pass

Met Xbox Game Pass speel je voor een vast bedrag per maand onbeperkt honderden verschillende games op je Xbox-console of pc. Een geweldige deal, maar waar te beginnen? We sommen enkele van de beste spellen die op Game Pass staan voor je op.

Wat is Game Pass?

Game Pass is een abonnementsservice van Microsoft. Voor een vast bedrag per maand sluit je een abonnement af en krijg je toegang tot Game Pass, dat ook wel eens liefkozend ‘Netflix voor games’ wordt genoemd. Dat komt omdat er honderden verschillende spellen op staan, die je zonder extra kosten onbeperkt kunt spelen.

Microsoft voegt elke maand nieuwe spellen toe aan de service, waardoor er altijd wel wat nieuws is om te ontdekken. Daarbij verschijnen alle games van Microsoft zelf en diens ontwikkelstudio’s op de dag van lancering meteen op Game Pass. Met een abonnement speel je dus zodra ze uitkomen alle nieuwe spelen van Microsoft, Bethesda, Obsidian en nog veel meer studio’s. Halo, Gears, The Elder Scrolls, Fallout, Doom: allemaal staan ze er vanaf dag één op.

Er zijn twee verschillende Game Pass-services: eentje voor Xbox-consoles (dus Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X en Xbox Series S) en eentje voor pc. Veel van de spellen staan op beide services, maar sommigen zijn exclusief op console en anderen exclusief op pc verkrijgbaar. Met een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement krijg je niet alleen toegang tot Xbox Live Gold, maar ook tot Game Pass voor zowel console als pc. Dat is dan ook het meest complete abonnement – en dat slechts voor 12,99 euro!

De beste games op Xbox Game Pass

Eenmaal op Game Pass rest je nog maar één klus: bepalen welke games je gaat spelen! Er is enorm veel keuze, dus misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Hieronder staan enkele van de beste games op de service, met de vermelding erbij of ze op console, pc of beide services speelbaar zijn. Veel speelplezier!

Halo: The Master Chief Collection (console en pc)

Halo hoort onherroepelijk bij Xbox en het is dan ook geen verrassing dat je alle Halo-games op Game Pass kunt vinden. Halo: The Master Chief Collection is dan ook de perfecte keuze als je de franchise voor het eerst wil leren kennen of al die klassiekers nog eens opnieuw wil beleven. De remaster van het klassieke Halo: Combat Evolved zit er bij inbegrepen, alsmede Halo 2, Halo 3, Halo: ODST en Halo 4. Een hoop schiet- en speelplezier dus met de iconische Master Chief in de hoofdrol! Natuurlijk kun je ook het recente Halo 5 spelen, en verschijnt volgend jaar Halo Infinite op release meteen op Game Pass.

Forza Horizon 4 (console en pc)

De Forza Motorsport-games staan bekend om hun realistische rijervaring. De Forza Horizon-games pakken die heerlijke besturing en combineren het met feestelijke openwereldgameplay waarin plezier voorop staat. Forza Horizon 4 is het meest recente deel in de reeks en staat bol met honderden uren aan raceplezier. Het spel biedt een prachtige open wereld gebaseerd op Groot-Brittannië, en daarbij hebben zelfs de seizoenen invloed op de omgeving en waar je precies kunt racen. In de winter kan bijvoorbeeld een meer bevroren zijn, wat een gladde shortcut wordt! Met Forza Horizon 4 wordt je drang naar brandend rubber in één klap gestild.

The Witcher 3: Wild Hunt (console)

The Witcher is een populaire, fantasievolle boekenreeks die door CD Projekt Red (ook bekend van Cyberpunk 2077) in een succesvolle gamereek is gevormd. De franchise is nóg populairder geworden dankzij de recentelijk uitgekomen, gelijknamige Netflix-serie. Wil je weten waarom The Witcher zo populair is, dan hoef je alleen maar The Witcher 3: Wild Hunt op te starten. De prachtige open wereld zit vol met interessante hoofd- en zijmissies, pittoreske dorpjes en de meest uiteenlopende monsters. Je besteed met gemak meer dan honderd uur in het moerasachtige Velen, de weelderige stad Novigrad en de woeste eilanden van Skellige. Tijd om op jacht te gaan!

Ori and the Will of the Wisps (console en pc)

Met Ori and the Blind Forest (ook op Game Pass te vinden!) heeft Microsoft zijn eigen Metroid-killer in handen: in die game verken je een prachtig, tweedimensionaal woud en ontgrendel je steeds meer moves om zo steeds sterker te worden en weer nieuwe gebieden te bereiken. Het vervolg, Ori and the Will of the Wisps, doet alles nóg beter: prachtige graphics, een uitgebreidere spelwereld en natuurlijk meer moves voor een nog vloeiendere speelervaring. Ori and the Will of the Wisps moet je als Xbox-gamer gewoonweg ervaren hebben!

Celeste (console en pc)

Ook Celeste is een 2D-game, maar hier ligt de focus nog meer op platformen. En platformen dat zul je in deze extreem uitdagende game waarin Celeste een schijnbaar onoverkoombare berg probeert te beklimmen. Naast de bikkelharde gameplay en de schattige, pixelige graphics, blinkt het spel ook uit in diens even simpele als doeltreffende verhaal: de berg staat synoniem aan de depressie die Celeste moet zien te overkomen. Celeste is één van de meest geprezen en succesvolle indiegames van de afgelopen jaren en dus absoluut de moeite waard.

Star Wars Jedi: Fallen Order (console)

Onlangs bracht Electronic Arts hun complete EA Play-service naar Game Pass. Dat betekent dat je alle games die in de EA Play Vault staan kunt spelen via Game Pass! Denk aan onder andere de Battlefield-, Sims- en Dragon Age-games. Eén van de aanraders is Star Wars Jedi: Fallen Order. In deze recentelijk verschenen Star Was-game verken je allerlei planeten en neem je het als een kersverse Jedi op tegen de Empire. Het gaf nog nooit zoveel voldoening om met een lichtzwaard in het rond te zwaaien of Stormtroopers met de Force de lucht in te knallen!

Gears 5 (console en pc)

De Gears-serie staat garant voor gewelddadige schietactie. De reeks draait om de voortdurende strijd tussen de mensheid en de Locust, griezelige wezens die uit de grond van de planeet waarop mensen een kolonie hebben gebouwd komen. Het vijfde deel alweer bevat weer uren aan rondzoevende kogels, ronkende kettingzagen en de nodige one-liners van de cast, waaronder de iconische Marcus Fenix. En dat is nog voordat je de uitgebreide multiplayer hebt aangeraakt!

Tetris Effect: Connected (console en pc)

Het puzzelspel Tetris bestaat al tientallen jaren en heeft niet voor niets de tand des tijds doorstaan: het precies zo laten vallen van blokken zodat ze lijntjes vormen is een even simpele als verslavende gameplay. Tetris Effect is de moderne uitvoering hiervan, gemaakt door de kunstzinnige ontwikkelaar van spellen als Lumines en Rez. Daardoor is Tetris Effect een overweldigende, audiovisuele ervaring met flitsende graphics en prachtige bijbehorende muziek. Deze Connected-versie bevat daarnaast ook nog eens een spannende multiplayer. Tetris lijkt misschien wat simpel en afgezaagd, maar deze moderne uitvoering wil je niet missen.

Resident Evil 7: Biohazard (console)

De Resident Evil-reeks laat gamers al decennialang bibberen van angst, en met het enorm populaire Resident Evil 7: Biohazard werd de serie op spectaculaire opnieuw uitgevonden. De game laat zich nu met een eerstepersoonscamera besturen, waardoor je je nóg meer waant op al die spannende locaties, gevuld met de meest gruwelijke monsters. Resident Evil 7 begint in een angstaanjagend landhuis, waar een erg vreemd gezin jacht op je maakt. De game sleurt je van de ene na de andere uitdaging… als je het aandurft om door te spelen natuurlijk!

Sea of Thieves (console en pc)

De Britse ontwikkelaar Rare kennen we van klassieke spellen als GoldenEye, Perfect Dark en Banjo-Kazooie. De afgelopen jaren hebben ze veel succes geboekt met het unieke Sea of Thieves, dat de kleurrijke graphics en speelse gameplay van hun oude games combineert met een online multiplayercomponent. In Sea of Thieves vorm je met vrienden namelijk je eigen piratencrew, inclusief piratenschip. Samenwerken is de sleutel om dit schip veilig over de woeste zee te voeren. Natuurlijk doe je allerlei eilanden aan om schatten op te graven, maar pas op: andere piratencrews zien jouw gevonden schatten ook wel zitten!

Met bovenstaande games haal je met gemak al het geld uit je Game Pass-abonnement. Het mooie van Game Pass is echter dat je alle spellen op de service geheel vrijblijvend kunt spelen. Experimenteer er dus vooral op los en speel waar je zin in hebt!

Game Pass Console 3 maanden

€29,99

Game Pass Console 3 maanden

Game Pass Console 6 maanden

€59,99

Game Pass Console 6 maanden

Game Pass Ultimate 1 maand

€14,99

Game Pass Ultimate 1 maand