Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Adobe Lightroom classic is een must voor fotografen

Chris Hofman
Adobe Lightroom classic is een must voor fotografen

Ben jij een (professionele) fotograaf die de mooiste shots maakt? Je wordt er niet alleen zelf ontzettend blij van, maar laat ook anderen van je werk smullen. Het zijn kleine kunstwerken die je met trots laat zien. Maar hoe goed je ook bent, hier en daar een kleine extra zetje aan je kiekjes geven kan geen kwaad. Bij Adobe kan je terecht voor software die het creatieve proces ondersteunen en mogelijkheden bieden om foto’s uiterst verzorgd te presenteren. Adobe Lightroom (Classic) is software die speciaal voor fotografen is ontwikkeld. Je kan het programma beschouwen als een virtuele donkere kamer, waarin je foto’s bewerkt. Van Lightroom zijn er meerdere versies beschikbaar: Adobe Lightroom CC en Adobe Lightroom Classic. Daarnaast vind je Lightroom (Classic) ook in het Adobe Photography Plan en in het Adobe Creative Cloud pakket. Voor producten uit de Creative Cloud (CC) betaal je periodiek een vast bedrag. Lightroom classic is toegankelijke software, waarin je met beperkte gereedschappen je foto’s mee kunt bewerken. Dit neemt niet weg dat het genoeg in huis heeft om uiterst professionele projecten te realiseren. 

Verschil tussen Lightroom CC en Lightroom classic

Adobe Lightroom Classic is de originele versie van Lightroom en ook de meest uitgebreide variant qua opties en functionaliteit. Er zijn echter een paar verschillen die even benadrukt moeten worden: bij Lightroom CC kan je de software op mobiele apparaten gebruiken, heb je toegang tot cloudopslag (die ook back-ups bewaart) en kan je foto’s ordenen. Met Adobe Lightroom CC heb je meer vrijheid om tussen verschillende apparaten te schakelen, waardoor je werkwijze een stuk dynamischer kan verlopen. Bij Lightroom Classic heb je als voordeel meer soorten bestanden van grote formaten te kunnen bewerken, maar vooral de werkopties en functionaliteiten zijn een stuk uitgebreider. Om deze reden heeft Lightroom Classic de voorkeur bij de meest professionele fotografen.

Het meest complete Adobe pakket voor fotografen

Omdat Adobe Lightroom onderdeel is van verschillende softwarepakketten, kan het lastig zijn om het pakket te kiezen wat bij jou past. Ons advies is het Adobe Creative Cloud Photography Plan. Dit pakket schaf je aan voor € 139,95 en geeft een jaar lang toegang tot Lightroom, Lightroom Classic en Adobe Photoshop. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van 20 GB cloudopslag. Voor de fotograaf is dit de beste keuze! 

Zodra je de bestelling hebt afgerekend, is het een kwestie van een enkele momenten wachten voordat de licentiecode op je scherm te zien is. Deze code kan je bij Adobe inwisselen om de software in gebruik te nemen. Daarna is het aan jou om de mooiste foto’s te maken en in Adobe Lightroom te bewerken. 

 

Gerelateerde artikelen:

Adobe Lightroom CC | 1TB Cloudopslag

€144,- €129,99

Adobe Lightroom CC | 1TB Cloudopslag

Adobe Creative Cloud Individual (alle apps) | 1 jaar

€725,- €660,-

Adobe Creative Cloud Individual (alle apps) | 1 jaar

Adobe Creative Cloud Photography Plan | 1 jaar | Meertalig

€144,- €134,95

Adobe Creative Cloud Photography Plan | 1 jaar | Meertalig