Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

Laagste servicekosten

Onze top drie favoriete games van de gamescom 2021

Lennard Verhage
Onze top drie favoriete games van de gamescom 2021

Gamescom 2021: een show vol games

Jaarlijks zijn er verschillende grote en belangrijke gamebeurzen en de gamescom is er daar een van. Deze beurs wordt normaliter in Keulen georganiseerd, maar vanwege de wereldwijde pandemie is dat al anderhalf jaar niet mogelijk. Daarom koos men wederom voor een digitale editie en die vond onlangs plaats. Deze editie stond in het teken van verschillende shows met mooie aankondigingen en dat maakt dat we een paar favoriete games hebben. Die games bespreken we kort in dit artikel.

Racen in Mexico

Forza Horizon 5 is de tweede franchise binnen de Forza Motorsport reeks en in de Horizon serie bezoek je allerlei exotische locaties om daar met de duurste auto’s rond te scheuren. Dit keer is Mexico het toneel waar het festival zich naartoe verplaatst heeft en deze game kwam uitgebreid aan bod tijdens de Microsoft showcase. Terecht, want de beelden zagen er spectaculair uit. Van racen op fijne asfaltwegen tot aan scheuren door de modder in de jungle, het zit allemaal in Forza Horizon 5 en dat maakt het een heel erg diverse racegame.

Het is ook een game die arcade als benadering neemt, dus verwacht vooral een toegankelijke racer zonder al te veel poespas eromheen. Daarvoor moet je bij de Forza Motorsport franchise zijn, maar Microsoft bediend zo wel twee verschillende doelgroepen. Buiten dat blijft het een serie van hoge kwaliteit met schitterende graphics en volop variatie in voertuigen. De game zal vanaf 9 november gelijk te spelen zijn via Xbox Game Pass en een abonnement daarop bestel je hier bij KaartDirect.nl.

DokeV

Een game die aangekondigd werd tijdens Opening Night Live en gelijk de aandacht trok van publiek wereldwijd. Het zag er namelijk heel erg vriendelijk en ontzettend divers uit. Dit dankzij de visuele stijl, de ogenschijnlijke vrijheid en de diversiteit in gameplay. DokeV is al even in ontwikkeling en komt naar verschillende platformen toe, ergens in de toekomst gezien een releasedatum nog niet bekend is. Het betreft hier een MMO en dat wil zeggen dat heel veel spelers tegelijk in de spelwereld te vinden zijn.

Tegelijkertijd doet DokeV heel erg denken aan de 3D Pokémon game die we nooit hebben gehad en dat trekt natuurlijk ook gelijk de aandacht. Die referentie is niet gek, aangezien je in de game allerlei wezentjes kunt verzamelen. Met deze wezens, Dokebi, kun je allerlei activiteiten ondernemen in de spelwereld, die rijkelijk gevuld is met allerlei opdrachten. Deze game komt onder andere ook naar de PlayStation en om de game digitaal aan te schaffen heb je PSN-tegoed nodig, dat je hier kunt bestellen.

Saints Row

Na twee serieuze delen sloeg de Saints Row franchise een nieuwe richting in en verschenen er games in de reeks die zichzelf allesbehalve serieus namen. Het was behoorlijk over de top, wat absoluut interessant was voor een bepaalde doelgroep. De oorspronkelijke fans van Saints Row konden zich echter in de steek gelaten voelen, maar geen nood: Saints Row keert terug! De ontwikkelaar is bezig met een nieuwe telg in de reeks die als reboot dient en daarin speelt de wat meer serieuze ondertoon een belangrijke rol, maar ook de humor en het bij vlagen absurdisme zal niet geschuwd worden.

Saints Row plaatst jou in Santo Illeso, wat een fictieve en gloednieuwe stad voor de serie is. Hier krijg je te maken met verschillende facties die allemaal eigen doelen hebben. Als een groep handige criminelen onder de noemer ‘Saints’ ga je met hen de strijd aan om jouw dromen te verwezenlijken en zo hier en daar wordt grof geschut niet geschuwd. Deze nieuwe Saints Row ademt de sfeer van de originele delen en dat geeft ons genoeg reden om er al naar uit te kijken.

Xbox Game Pass 3 maanden

€29,99

Xbox Game Pass 3 maanden

PlayStation Store code €50

€50,-

PlayStation Store code €50