Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Nintendo sluit eShop voor Wii U en 3DS

Lennard Verhage
Nintendo sluit eShop voor Wii U en 3DS

De Wii U en Nintendo 3DS zijn inmiddels relatief oude platformen van Nintendo. Er komen zo goed als geen nieuwe games meer voor uit, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen content voor beschikbaar is. Sterker nog, je kunt in diverse winkels gewoon games aanschaffen en dit kan ook online via de Nintendo eShop. Nintendo gaat volgend jaar stoppen met de ondersteuning van Wii U en 3DS game consoles in de eShop, waardoor niet meer mogelijk zal zijn om digitale aankopen te doen.

Nintendo heeft aangekondigd dat ze de Nintendo eShop voor de Nintendo Wii U en Nintendo 3DS zullen gaan sluiten. Dit zal op 27 maart 2023 gebeuren en dat betekent in de praktijk dat het vanaf dat moment niet langer mogelijk is om nieuwe content aan te schaffen voor de genoemde platformen. Digitale content althans, want fysieke content is een ander verhaal. Daarmee stopt Nintendo de mogelijkheid om games aan te schaffen via hun eigen kanaal, alsook extra content en additionele applicaties.

Tot wanneer kan de eShop gebruikt worden?

Mocht je nog bepaalde games of content willen hebben voor deze platformen, dan is het advies om binnen aanzienlijke tijd deze content aan te schaffen. Zodra de Nintendo eShop eenmaal z’n deuren heeft gesloten, is het niet langer mogelijk dit digitaal te doen. Daarmee valt er dus een significante aankoopmogelijkheid weg.

Maar voordat je je gaat haasten, je hebt tot volgend jaar maart de tijd dus het kent ook weer geen acute noodzaak om het nu te doen. In het geval je nog content wilt aanschaffen, dan kan je natuurlijk hier bij KaartDirect.nl terecht voor het aanvullen van je Nintendo eShop wallet. Je kunt hier immers tegoedkaarten aanschaffen. Alle opties vind je hier.

Beschikbaarheid content

Een belangrijke nuance die met deze sluiting gemoeid is, is dat reeds aangeschafte content niet plots verdwijnt. De optie tot content kopen zal uitgezet worden, maar voor de nabije toekomst zul je gewoon bij content kunnen komen dat jouw eigendom is. Dus als je een bepaalde game later in 2023 – die je digitaal hebt gekocht – wilt downloaden en spelen, dan is dat natuurlijk gewoon mogelijk.

Het is dus niet zo dat Nintendo je gelijk de toegang ontzegt op het moment dat zij de optie tot kopen opschorten. Hoelang je echter bij je aangeschafte content zult blijven komen is niet duidelijk. Dit zal de komende jaren nog wel mogelijk zijn, maar er bestaat natuurlijk een kans dat Nintendo dat op een gegeven moment ook stopzet. Indien dat het geval is, dan zullen we je daarover op de hoogte stellen!

Nintendo eShop card €25

€25,-

Nintendo eShop card €25

Nintendo eShop card €50

€50,-

Nintendo eShop card €50

Nintendo eShop card €75

€75,-

Nintendo eShop card €75