Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Het vernieuwde PlayStation Plus

Chris Hofman
Het vernieuwde PlayStation Plus

PlayStation Plus gaat dit jaar op de schop en wordt flink uitgebreid. Sony gaat PlayStation Plus combineren met de game streaming service PlayStation Now. Halverwege juni worden drie nieuwe Plus services in Nederland geïntroduceerd: Essential, Extra en Premium. Benieuwd welk abonnement het beste bij jou past? In deze blog kom je alles te weten over het vernieuwde PlayStation Plus.

De huidige situatie: PlayStation- Plus & Now

PlayStation Plus is het abonnement wat gamers met elkaar verbindt, toegang geeft tot gratis games en exclusieve aanbiedingen. Daarnaast maakt Plus het mogelijk om je savegames in de cloud op te slaan. Heb je een PlayStation 5? Dan krijg je ook toegang tot de PlayStation Plus Collection, een verzameling van de beste titels die eerder uitgekomen zijn op de PlayStation 4.

Naast deze service is er op dit moment nog een andere abonnementsdienst: PlayStation Now. Met deze service kan je een grote collectie games streamen en downloaden. Playstation Now is vergelijkbaar met streamingdiensten zoals we kennen voor films en muziek, maar dan voor games. De collectie van de service bestaat uit recente games, maar ook klassieke retro-spellen die uit zijn gekomen op voorgaande PlayStation consoles.

Het nieuwe PlayStation Plus

Midden juni 2022 verdwijnt PlayStation Now als bestaande service en wordt deze met PlayStation Plus gecombineerd. We bekijken één voor één welke varianten Sony straks voor PlayStation Plus te bieden heeft. Zo heb jij straks een goed beeld van de voordelen van ieder pakket en kan je beslissen welke het beste bij jou past. Er bestaan strak drie pakketten:

 

Wat is PlayStation Plus Essential?

PlayStation Plus Essential is het basisabonnement binnen de drie nieuwe smaken. In essentie is het PlayStation Plus zoals het nu is:

Kosten PlayStation Plus Essential: € 8,99 per maand, € 24,99 per kwartaal of € 59,99 per jaar

 

De voordelen van PlayStation Plus Extra

Als je voor PlayStation Plus Extra kiest, dan krijg je toegang tot een deel van de collectie die te vinden is op PlayStation Now. Dit abonnement biedt toegang tot meer dan 400 PlayStation 4 en PlayStation 5 games. In de loop van de tijd wordt dit aangevuld met verschillende oude en nieuwe games. PlayStation Plus Extra bevat:

Kosten PlayStation Plus Extra: € 13,99 per maand, € 39,99 per kwartaal of € 99,99 per jaar.

 

Wat zit er in het PlayStation Plus Premium abonnement?

De PlayStation fan gaat voor de meest uitgebreide optie: PlayStation Plus Premium. Hierin krijg je alles wat we tot nu toe hebben vermeld en komen er nog een hoop extra’s bij die de moeite waard zijn. Met Premium ben je verzekerd van de meest complete PlayStation Plus ervaring. Je hebt toegang tot de volledige functionaliteit van PlayStation Now en je kunt ook gebruik maken van game trials. Game trials maakt het mogelijk om een spel uit te proberen voordat je deze koopt. Het complete overzicht van de inhoud van PlayStation Plus Premium vind je hieronder:

Kosten PlayStation Plus Premium: € 16,99 per maand, € 49,99 per kwartaal of € 119,99 per jaar.

Heb je al een PlayStation Plus abonnement, of ben je van plan deze te vernieuwen? Dan wordt je abonnement automatisch omgezet naar PlayStation Plus Essential zodra deze beschikbaar is. Bij KaartDirect verandert er niks, PlayStation Store tegoed of een PlayStation Plus abonnement kopen blijft ontzettend eenvoudig. Nadat wij de betaling hebben ontvangen krijg je op je scherm de code te zien. Ook sturen wij de code op naar het opgegeven e-mailadres, zodat jij snel weer verder kunt gamen.