Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Fashion Cadeaukaart - voor de fashionable ontvanger

Isa Hengeveld
Fashion Cadeaukaart - voor de fashionable ontvanger

Als man van net veertig krijg je dan een fashion cadeaukaart in je handen gedrukt. ‘Gefeliciteerd he, oude man! Hahaha’. ‘Ja, leuk bedankt. Ik eh… ik kijk er wel eens naar, naar die Fashion cadeaukaart.’ Ik durf voor tien euro te wedden dat die kaart ergens onder een flinke stapel papieren terecht gaat komen.

Dat heeft één heel belangrijke reden: Persoonlijk houd ik niet heel erg van winkelen. Als misschien wel typische man vind ik dat één winkel maar gewoon moet hebben wat ik nodig heb. Een hypermodegevoelig type ben ik sowieso niet.
Maar toch verdween de fashion cadeaukaart niet achteloos in een donkere hoek van mijn bureau, want toen ik me er op een avond in verdiepte bleek het een verdomd handig ding te zijn.

In te wisselen bij meerdere winkels tegelijk

De fashion cadeaukaart is een modetegoedkaart zoals er meerdere zijn, maar biedt op één belangrijk punt iets unieks: De cadeaukaart hoeft niet als een geheel besteed te worden. Het tegoed op de kaart is te splitsen in meerdere kortingsbonnen van verschillende winkels. Dit in tegenstelling tot de fashioncheque die maar bij één winkel per cheque uitgegeven kan worden. Kijk, dat is interessant. Ook voor een notoire niet-shopper zoals ik.

Sterker nog: Ik werd er eigenlijk best enthousiast van en ging ik er eens goed voor zitten. Het bleek ook praktisch allemaal vrij simpel te zijn. De code op de fashion cheque vulde ik in op de website www.fashioncadeau.nl en daar activeerde ik het tegoed. Vervolgens kreeg ik een overzicht van de aangesloten winkels, waaronder Zalando en Footlocker. Ik had de keuze om mijn tegoed van EUR. 30,- te splitsen. Dit kon ik naar eigen inzicht doen zolang ik het saldo van de kaart niet overschreed. Ik koos ervoor om mijn tegoed over drie winkels te verdelen en ontving meteen de kortingsbonnen van elk EUR. 10,- van deze winkels in mijn mailbox. Ik kon direct in de webwinkels gaan shoppen en bij het afrekenen vulde ik simpel de code van de bon in en deze waarde werd direct van het te betalen bedrag afgetrokken. Ik ben nog nooit zo snel klaar geweest met het kopen van een nieuwe outfit! Alles wordt direct online geregeld en op deze manier wordt shoppen in meerdere winkels tegelijk eigenlijk best leuk, want de hele nieuwe outfit wordt met korting samengesteld!

Ideale vervanging voor kleedgeld

Naast de fashion cadeaukaart krijgen is deze natuurlijk ook aan iemand cadeau te doen. Een leuke en neutrale manier om iemand een presentje te geven. Voor ouders van opgroeiende kinderen, zoals ik, biedt de kaart nog een voordeel: hij is prima te gebruiken als vervanger voor kleedgeld. Kinderen accepteren het op een bepaalde leeftijd immers echt niet meer dat papa mee naar de winkel gaat om een nieuwe outfit te scoren. Zoon of dochterlief dan een fashion cadeaukaart meegeven is wellicht verstandiger dan cashgeld dat ook aan andere dingen uitgegeven kan worden. De verleidingen zijn soms lastig te weerstaan. Daar kan ik in ieder geval uit eigen ervaring over meepraten. Het is in mijn tienerjaren ook weleens gebeurd dat het geld dat bedoeld was voor een nieuwe spijkerbroek werd uitgegeven aan andere, leukere dingen. Die spijkerbroek kon toch zeker nog wel een maandje mee? Door een kaart mee te geven aan je kind worden dat soort overwegingen in de kiem gesmoord.

Moderne tijden, moderne betaalmiddelen

Anno 2020 verdwijnt contant geld meer en meer uit het betalingsverkeer. Niet alleen wordt er, nu met de geldende corona-maatregelen al helemaal, meer pintransacties dan ooit verwerkt, ook wordt er betaald met credit- dan wel debitkaart en nemen tegoedkaarten een vlucht als nooit te voren. Persoonlijk vind ik dat best een ontwikkeling waar ik even aan moest wennen. Vroeger had ik natuurlijk een spelcomputer. Als kind van eighties begon ik met een Nintendo 8-bit met standaard Super Mario Brothers en Duckhunt. Die console kocht ik in de winkel, net als de spellen ervoor. Dat is helemaal verplaatst naar het wereldwijde web. Dat is een ontwikkeling die past in de algehele ontwikkeling van de e-commerce. Online gametegoed, Spotify-tegoed of fashion-tegoed is met enkele muisklikken gekocht en klaar voor gebruik. Superhandig natuurlijk.

Dat is vele malen sneller en gemakkelijker dan het tegoed bijvoorbeeld in de winkel open. Naast de plastic versie van de VVV-bon hangt het rek bij de supermarkt vol met tegoedkaarten voor dagjes uit, computerspellen en Google Play. Al dit tegoed is dus ook digitaal te koop. Dat scheelt niet alleen een tripje naar de supermarkt, maar het biedt nog een leuk voordeel. Via KaartDirect.nl kan ik zelf de hoogte van het tegoed bepalen dat ik wil geven. Mijn dochter kan dus daadwerkelijk 24,95 op een cadeaukaart krijgen om die ene mega coole, super hippe spijkerbroek te kopen, maar ik kan mijn beste vriend ook 41 euro cadeau doen op zijn eenenveertigste verjaardag. Op die manier kan ik een persoonlijk tintje in een van nature toch wat onpersoonlijk cadeau stoppen en dat spreekt me heel erg aan!

FashionCadeau

€5,- tot €200,-

FashionCadeau

Bestellen