Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

Laagste servicekosten

Call of Duty Points - hoe, wat en waarom?

Lennard Verhage
Call of Duty Points - hoe, wat en waarom?

In de Call of Duty games wordt gesproken over ‘Call of Duty Points’, of kortweg ‘CoD Points’. Dit is een puntenaantal dat in de spellen wordt gezien als een valuta. Met deze punten kun je in de winkel, die in elke Call of Duty gevonden kan worden, items aanschaffen en dat varieert van kleine tot grote pakketten en de Battle Pass, waarover zo meer.

Call of Duty Points zijn op twee manieren te verkrijgen. De ene manier is door deze punten met echt geld aan te schaffen via KaartDirect.nl. Hierbij krijg je naarmate je meer uitgeeft stapsgewijs meer punten als een bonus. Met andere woorden: Hoe meer punten je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De andere manier om deze Call of Duty Points te bemachtigen is via de Battle Pass, maar dat ligt iets complexer.

 

Krijg 'gratis' Call of Duty Points

Als we de waarde van Call of Duty Points omrekenen staan 1000 punten gelijk aan een bedrag van €10,-. Tegen een betaling met 1000 punten kun je in Call of Duty de zogeheten Battle Pass verkrijgen en die bestaat weer uit 100 levels. Door de game te spelen en XP (ervaringspunten) te verzamelen, stijg je in level en dat levert je telkens nieuwe items op.

Dit kunnen nieuwe calling cards zijn, emblemen, Operators, skins (voor Operators of voertuigen), wapens, blauwdrukken van wapens en nog veel meer. De Battle Pass levert in totaal ruim 100 items op en een mooi extra element is dat je per Battle Pass meer dan 1000 CoD Points kunt verdienen. Dat betekent kortweg dat je met de Battle Pass altijd de volgende Battle Pass kunt kopen, mits je level 100 bereikt.

Lukt dat niet en heb je niet genoeg punten? Dan kan je eventueel de nieuwe Battle Pass kopen door nieuwe CoD Points aan te schaffen. Het concept is echter dat je bij aanschaf van één Battle Pass de daaropvolgende altijd door te spelen kunt verkrijgen, want via de Battle Pass krijg je als het ware ‘gratis’ nieuwe Call of Duty Points.

 

Extra’s kopen met CoD Points

De Battle Pass is het meest populaire aspect binnen het kader van Call of Duty Points besteden. Het geeft de spelers een reden om de game te blijven spelen, het levert wat op en de volgende Battle Pass kan na afloop weer aangeschaft worden. Bovendien levert een Battle Pass meer nieuwe CoD Points op dan het kost, dus op lange termijn spaar je er nog extra punten mee ook.

Die kun je aanvullen via KaartDirect, onder andere met Blizzard-tegoed. En wat het bijkomende aspect is, is dat je de CoD Poins in de in-game winkel ook kan besteden aan allerlei andere zaken. Er zijn genoeg pakketten te vinden met unieke content die je niet via de Battle Pass kunt verkrijgen. Vaak gethematiseerd, waardoor je wat unieker het gevecht aan kan gaan. Deze pakketten variëren erg in prijs en worden ook aangeschaft met de gekochte of verzamelde CoD Points.

Belangrijk om te vermelden is dat hetgeen je met Call of Duty Points aanschaft extra’s zijn. Het heeft geen directe invloed op de gameplay. Je zult dus niet met een voorsprong, achterstand of oneerlijke situaties te maken krijgen tijdens het spelen. Veel geld besteden aan Call of Duty is voor de versieringen en niet om jezelf beter te maken.

Xbox Gift Card 25 euro

€25,-

Xbox Gift Card 25 euro

PlayStation Plus Essential - 3 maanden (tegoed)

€24,99

PlayStation Plus Essential - 3 maanden (tegoed)

PlayStation Store code €20

€20,-

PlayStation Store code €20