Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Bekijk Black Friday cadeaukaarten

Wanneer is Black Friday 2024?

Op vrijdag 29 november 2024 is het officieel Black Friday. Maar laten we eerlijk zijn... Veel winkels wachten hier niet op en bieden gedurende de gehele maand van november dagelijks flinke kortingen aan. Heb jij nog iets op het oog wat je met flinke korting wilt kopen? Dan is het slim om je goed voor te bereiden: houd je favoriete merken en winkels in de gaten om een goede deal te scoren. In deze periode kom je verschillende termen tegen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste Black Friday terminologie en op welke momenten je aanbiedingen kunt verwachten.

De beste momenten om toe te slaan

Van origine is Black Friday een Amerikaans concept en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Het valt altijd op de vrijdag na Thanksgiving (Amerikaanse feestdag) en wordt gezien als het onofficiële startschot om te beginnen met het kopen van kerst cadeaus. Om een bezoek aan de winkel interessant te maken voor shoppers, geven winkeliers op deze dag extreme kortingen op geselecteerde producten. Het is van belang om er snel bij te zijn, kortingen zijn meestal van korte duur en/of zo lang de voorraad strekt.

Door de jaren heen is Black Friday flink uitgebreid, het is langer en de aanbiedingen vind je niet alleen in fysieke winkels, maar ook online. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste momenten om korting tijdens Black Friday te scoren:

  • Black Week: Er zijn zo veel aanbiedingen, dat 1 dag simpelweg niet meer genoeg is. Deze week start op 22 november en loopt tot 2 december (de start van Cyber Monday).
  • Cyber Monday: Deze dag is in het leven geroepen door online retailers en valt op de eerste maandag na Black Friday: 2 december.
  • Cyber Week: Voor webshops is 1 dag ook niet voldoende, van 2 november t/m 9 december zijn er online veel mooie deals te scoren.

Bereid je goed voor op de Black Friday deals!

Je wilt natuurlijk geen aanbiedingen mislopen tijdens deze periode, dus houdt vooral de verschillende winkels goed in de gaten. Meld je aan voor nieuwsbrieven of volg je favoriete shops op social media. Zo heb je een goed overzicht van de beste deals, zodra deze beschikbaar zijn. De scherpe Black Friday kortingsacties zijn van korte duur en vaak zolang de voorraad strekt. Zodra je een mooie kans ziet, is het dus belangrijk om deze snel te grijpen. Zorg er voor dat je goed voorbereid bent.

Om snel je slag te slaan, is het slim om van tevoren tegoed voor je favoriete merk of winkel op je account te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een paar Nike schoenen die je al een tijdje wilt hebben. Deze zijn in het algemeen erg populair en snel uitverkocht. Het kan gebeuren dat er tijdens het afrekenen iets mis gaat en je daarna je bestelling opnieuw moet plaatsen. Om je kans niet mis te lopen, is afrekenen met tegoed de beste manier om je slag te slaan. Vul daarom van tijdig het tegoed op je account aan met een Nike cadeaubon (of bijvoorbeeld andere mode gift cards zoals Zalando, adidas of H&M).

Groot assortiment tegoed en cadeaubonnen

Van veel winkels die meedoen aan Black Friday vind je tegoedkaarten bij KaartDirect. Wil je goed voorbereid zijn en voldoende tegoed tot je beschikking hebben voor Black Friday? Bij ons vind je een groot aanbod van shopping cadeaukaarten en gaming tegoed. Had je al tijden een mooi cadeau op het oog, maar zat je nog te wachten op een aanbieding? Of wil je bijvoorbeeld iemand financieel steuntje in de rug geven voor het kopen van een nieuwe laptop tijdens Black Friday? Dan is dit het moment om je slag te slaan. Bij KaartDirect heb je natuurlijk ook de optie om veel van deze cadeaukaarten als geschenk aan iemand te geven. Bijvoorbeeld een Bol.com of My Jewellery cadeaubon om te gebruiken tijdens de Cyber Monday.

 
KaartDirect Logo Icon