Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

De laagste servicekosten

Steam SVG Logo

Kom alles over Valve en Steam te weten

Wie Steam zegt, zegt Valve. Valve is een Amerikaans softwarebedrijf wat in 1996 is opgericht. Het bedrijf is bekend geworden met populaire franchises als Half-Life, Counter-Strike, Portal, DOTA en Team Fortress. In 2003 hebben ze Steam gelanceerd, speciale software die bedoelt was om games van Valve te voorzien van updates. Twee jaar na de launch van Steam werd het uitgebouwd tot een distributie platform voor PC. Na verloop van tijd hebben andere uitgevers de mogelijkheid gekregen om van Steam gebruik te maken en hun games erop te verkopen. Inmiddels is Steam uitgegroeid tot het grootste digitale PC community ter wereld waar je niet alleen games kunt kopen en beheren, maar ook aansluiting vindt met met andere gamers.

Steam is een van de grondleggers geweest als het gaat om het leveren van digitale games. Dankzij het platform van Vale zijn er flinke stappen vooruit gezet, waar gamers op andere platformen (bijvoorbeeld de Nintendo eShop of PlayStation Store) nu de vruchten van plukken. Naast digitale software verkoopt Valve ook hardware: met de Steam Deck speel je games onderweg of ervaar VR gaming via de Index VR kit. Steam is uitgegroeid tot een zeer breed platform waar je gebruik kunt maken van verscheidene functies. Hier zetten we alle mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Games overzichtelijk beheren met Steam

De Steam Store – het meest gebruikte onderdeel van Steam is de game winkel. Hier vind je op één plek, vrijwel alle PC games die worden uitgeven. Je vindt er niet alleen de nieuwste AAA-games, maar ook indies, VR-games en je hebt de mogelijkheid om aankomende games te pre-orderen. Alle titels kunnen op genre gesorteerd worden en Steam geeft op basis van je favoriete titels suggesties om nieuwe games te ontdekken.

De wenslijst - Met zo veel games om uit te kiezen, kan het lastig zijn om bij te houden wat je nog wilt spleen. Gelukkig heeft Steam hier wat handigs voor bedacht, de wishlist. Hier kan je bijhouden wat je nog wilt spelen en krijg je zelfs een melding wanneer een van de games op je wenslijst in de aanbieding is. Zo hoef je niet de hele tijd de Steam Store Page in de gaten te houden en word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer je een game met korting kunt kopen.

Nieuws en statistieken - Naast games kopen vind je de laatste nieuwtjes omtrent games op Steam. In de Steam blogs lees je alles over updates van verschillende games, game releases, informatie over in-game evenementen en berichten van ontwikkelaars over hun (aankomende) games.

Een plek voor een grote gaming community

Discussions & Broadcasts - Kom je er soms niet uit wat je wilt spelen? Duik in het forum van Steam (Discussions), de plek om je mening te geven, om hulp te vragen of andere gamers van advies te voorzien. Het is een mooie plek om mensen met dezelfde interesse te leren kennen en (eventueel) samen te gamen. Naast het uitgebreide forum is er ook de mogelijkheid om op een andere manier bij een community aan te sluiten. Steam heeft een actieve community die games streamen via Broadcasts. Het is niet alleen entertainend, maar ook een mooie optie om een game te bekijken voordat je hem gaat kopen. Erg handig!

Steam Workshop – De Steam Workshop is de verzamelplaats waar creatievelingen zelfgemaakte content voor hun favoriete games kunnen delen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten mods, maar ook artwork, skins, nieuwe maps en nog veel meer soorten creaties. Vooral de modding community (die zeer groot is) zorgt ervoor dat je games een nieuw leven in kunt blazen of kunt opleuken met originele content, daar waar ontwikkelaars bijvoorbeeld net in tekort kunnen schieten.

Je Steam profiel personaliseren

Vrienden beheren en personalisatie – Je Steam-account kan gezien worden als een persoonlijk profiel. Het is meer dan alleen een overzicht van je games, je vind hier je (game) vrienden, zelf gemaakte content en andere bijdragen aan de community en nog veel meer. Door veel games te spelen kan jij ook je profiel levelen. Het is een manier om te laten zien dat jij een fervent Steam-gebruiker bent.

Je profiel is tevens jouw visitekaartje en dat moet er natuurlijk tof uit zien! Bij Steam komt dit helemaal in orde, er zijn namelijk vele manieren om je profiel op te leuken. Voeg een avatar foto toe en voorzie je profielpagina van een achtergrond. Niet alleen je profiel is op smaak aan te passen, unieke emoticons kunnen verzameld worden om met vrienden te communiceren. Je Steam profiel wordt dankzij deze opties een zeer aantrekkelijke, persoonlijke pagina.

Hardware – Steam Deck & SteamVR

Steam Deck – On-the-go games spelen uit je Steam library? De Steam Deck van Valve maakt het mogelijk. De APU chip (Zen 2 en RDNA 2) levert genoeg kracht om de nieuwste games op de handheld console te kunnen spelen. Oudere games staan onder voorbehoudt, maar het overgrote deel van wat er beschikbaar is op Steam kan gespeeld worden op de Steam Deck. Klinkt als de meest ideale handheld die er is!

De Steam Deck is verkrijgbaar in drie versies: een 64GB standaardmodel, een 256GB versie (incl. carry case) en een 512GB versie. De laatste, meest uitgebreide versie, heeft de snelste SSD opslagcapaciteit, een premium anti-reflectie scherm, een carry case en exclusieve digitale content voor je Steam profiel. Op de Steam Deck kan je de meeste van je games uit je library spelen, je bent niet meer gebonden aan je PC setup. Via de Steam Deck Docking Station is het ook mogelijk de handheld aan te sluiten op je tv.

Valve Index VR Kit – VR headsets bieden een compleet andere game ervaring, doordat je afgesloten wordt van de echte wereld en je alleen maar de game wereld rondom je beleeft. Valve heeft voor deze markt uit eigen stal een VR headset ontwikkelt waar je via de PC VR-games speelt: de Valve Index VR Kit. Via de SteamVR software gebruik je de Valve VR bril en speel je hiermee bijvoorbeeld Half-Life: Alyx. Het vergt wel een behoorlijk PC om de headset aan te sturen, maar de virtual reality ervaringen liegen er niet om.

Waar is de Steam Gift Card te koop?

Er zijn veel mogelijkheden om een aanschaf te doen via de Steam Store. Wil je niet je bankgegevens koppelen aan je account maar toch games kopen? Dan zit je hier goed! Bij KaartDirect verkopen wij Steam Gift Cards. Het is tevens een leuk presentje om cadeau te geven. Wij bieden verschillende waardes van de Steam Gift Card aan: 10 euro, 20 euro, 50 euro en zelfs 100 euro om uit te kiezen. Deze bestel je niet alleen snel en eenvoudig bij KaartDirect, het is ook nog eens een veilige manier van aankopen doen.

 
KaartDirect Logo Icon